Hallitus on sopeuttanut hallitusohjelman ja kevään kehysriihen myötä vajaan 5 miljardin edestä. Tätä on perusteltu uudella poliittista tahtotilalla – vastuullisuudella. Hallitus on ohjelmassaan sitoutunut sopeuttamaan eli leikkaamaan ja nostamaan veroja, mikäli alijäämää ja velkaantumista ei saada kuriin.

Sampo Pankki ennakoi kesäkuussa, että Suomi ajautuu taantumaan kesällä. Viime viikolla joukko ekonomisteja arvioi, että Suomi ajautuu todennäköisesti taantumaan syksyllä.

Valtiovarainministeriön oman arvion mukaan kaikki on kuitenkin varsin hyvin ja kasvuakin tulee ensi vuonna ruhtinaalliset 0-1 prosenttia (mikähän mahtaa olla virhemarginaali)! Pääministeri Katainen ja valtiovarainministeri Urpilainen ovat näihin ennusteisiin vedoten vakuuttaneet, että uusiin leikkauksiin tai veronkorotuksiin ei nyt meneillään olevassa budjettiriihessä ole tarvetta.

Viime viikolla julkaistusta Tilastokeskuksen katsauksesta käy kuitenkin ilmi, että Suomi on ollut taantumassa kesäkuusta asti. Teollisuus, rakentaminen, kaupan, majoitus- ja ravitsemustoiminnan, liikenteen sekä liike-elämän palvelut supistuivat suhteessa toukokuuhun.

Ehdin jo olla kevään budjettiriihen vastuullisiin leikkauspäätöksiin tyytyväinen. Nyt kuitenkin hirvittää, että missä on hallituspuolueiden vastuullisuus? Onko leikkausten vaatijoille laitettu suukapula ja suljettu ullakolle? Missä on Sailas ja elinkeinoelämä nyt, kun niitä kerrankin tarvitaan?

Hetkinen! Vai olisiko käynyt niin, että kuntavaalit ovat tulossa? Meneekö hallituspuolueiden vaalimenestys kansakuntamme edun edelle? Mihin on kadonnut johtajuus ja kyky tehdä vaikeita, mutta välttämättömiä päätöksiä?

Kuntavaalien jälkeen odotettavissa heinäsirkkaparvia, vedenpaisumus ja sukurutsaa. Leikatkaa, leikatkaa, siinä Mooses ja profeetat!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *